PREZENTARE

Baia Populară – cel mai vechi SPA din Sibiu

Baia Populară a fost cunoscută sibienilor sub mai multe denumiri de-a lungul a peste un secol de activitate, dar indiferent de numele său aceasta a fost mereu sinonimă cu sănătatea, relaxarea şi confortul fizic.

Încă de la început această baie populară a fost proiectată pentru a oferi unui segment cât mai larg al populaţiei, acces la servicii considerate la acea vreme de lux. Astfel, contra unui preţ modic, oricine se putea bucura de servicii de îngrijire corporală, de bazinul de înot, sau de saună.

Concepută de arhitecţi germani, clădirea combină mai multe stiluri arhitectonice şi este în prezent una din cele mai vechi construcţii de interes public din Sibiu, fiind nominalizată pe lista monumentelor istorice din România. Nu în multe oraşe din ţară locuitorii au posibilitatea de a se preocupa de propria sănătate şi de a se relaxa într-un cadru arhitectonic unic în România, la preţuri accesibile.

Pe parcursul unui an Baia Populară Sibiu are peste 85.000 de vizitatori care vin să beneficieze de serviciile care le sunt puse la dispoziţie: bazin de înot, saună romano-irlandeză - unică în ţară prin complexitatea dotărilor , duşuri, masaj, coafor, cosmetică, sală de fitness, dar şi o spălătorie de rufe.

 • REGULAMENT DE CONDUITĂ
  Prezentul regulament stabileşte raporturile dintre administrator şi beneficiarii serviciilor şi activităţilor organizate în cadrul Complexului Baia Populară cu privire la utilizarea bazinului de înot, a saunei şi a cabinelor de duş, interdicţiile şi sancţiunile ce pot fi aplicate beneficiarilor în scopul desfăşurării corespunzătoare a activităţilor specifice.
  Cunoaşterea, însuşirea şi respectarea prezentului regulament este obligatorie pentru toate persoanele care frecventează complexul. Prin plata unei şedinţe sau a abonamentului, beneficiarul îşi asumă respectarea cu stricteţe a prezentului regulament .

  Complexul Baia Populară este proprietatea Municipiului Sibiu şi se afla în administrarea Serviciului Public Complex Baia Populară.
  Beneficiar al activităţilor desfăşurate în cadrul Complexului este orice persoană căreia, după constatarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de prezentul regulament, administratorul i-a permis accesul, în baza unui bilet sau abonament.

  Programul de funcţionare al Complexului Baia Populară este următorul:
  La bazinul de înot: Marţi – Sâmbătă: - 700 - 2000
  La cazi/duşuri : Marţi – Sâmbătă: - 800 - 2000
  La sala de întreţinere şi culturism : - Marţi – Sâmbătă: 800 - 2000
  La frizerie, coafor, cosmetică : - Marţi – Vineri : 800 - 1700 - Sâmbăta : 800 - 1200
  La saună, programul se desfăşoară în zile diferite, pentru femei şi bărbaţi, astfel:
  - marţea, joia şi sâmbăta : - 800 - 2000– program pentru bărbaţi
  - miercurea şi vinerea : - 800 - 2000– program pentru femei
  Duminică şi lunea este închis.

  Tarifele practicate la Complexul Baia Populară sunt aprobate prin hotărâre a Consiliului Local Sibiu. Acestea se găsesc pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Sibiu şi sunt afişate în holul complexului.
  În vederea desfăşurării normale a serviciilor şi activităţilor specifice, pentru ocrotirea sănătăţii şi securităţii beneficiarilor, precum şi în scopul întreţinerii ordinii şi curăţeniei în incinta complexului, beneficiarii au obligaţia să respecte următoarele:

  Reguli specifice pentru bazinul de înot:

  - Durata aferenta unui bilet la bazinul de înot este de 1 oră, durata care cuprinde şi timpul de dezbrăcare – îmbrăcare.
  - Clienţii sunt obligaţi să respecte durata de timp aferenta biletului de intrare.
  - Înainte de intrarea în bazinul de înot, este obligatorie trecerea cu picioarele prin cuva de dezinfectare cu apa clorinata, urmată obligatoriu, de efectuarea unui duş cu săpun pe tot corpul.
  - Accesul la bazinul de înot este permis doar clienţilor care au ţinuta adecvată, respectiv slip/costum de baie, papuci de baie, precum şi prosop (halat) şi săpun. Persoanele cu părul lung vor purta părul strâns legat sau casca.
  - Este recomandat ca în cabinele de schimbare, clienţii să îşi aşeze obiectele personale, inclusiv încălţămintea, pe băncuta sau la cuierul din cabină, pentru a evita sustragerea acestora prin spaţiul de jos al cabinei. Administratorul nu răspunde de obiectele furate sau pierdute.
  - Se recomanda clienţilor, ca la ieşirea din bazinul de înot să facă, din nou, dus cu apă şi săpun.
  - Este interzis săritul în bazin de la balcon, de pe marginea bazinului şi de pe balustradă scărilor.
  - Este interzis jocul cu mingea în bazinul de înot şi pe marginea bazinului.
  - Nu sunt premise alergările şi jocurile imprudente pe marginea bazinului, precum şi împingerea în apă a persoanelor aflate pe marginea bazinului. Administratorul nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale accidente sau probleme de sănătate ce pot fi cauzate din astfel de motive.
  - Nu este permisă indroducerea, în bazin, de spumanţi, saruri , uleiuri parfumate sau alte substanţe.
  - În timpul desfăşurării cursurilor de iniţiere înot, profesorul-instructor, împreuna cu personalul de la bazin, se îngrijesc de realizarea culoarelor de înot.
  - Pe toată perioada desfăşurării cursurilor, profesorii – instructori care conduc grupe de iniţiere înot, răspund de siguranţă şi sănătatea cursanţilor.
  - Este interzisă satisfacerea nevoilor fiziologice în bazin.
  - Nu este permis accesul persoanelor cu igiena precară, la bazinul de înot.
  - Instructorii de inot au permisiunea de a delimita spatiul pentru incepatori pe lungima bazinului. Acesta se face cu un delimitator special, pe durata unui curs de inot, astfel incat un culoar ramane in continuare liber, pentru clientii bazinului.

  Reguli specifice pentru sauna:

  - Durata de timp aferenta unui bilet la saună este de 2 ore, durata care cuprinde şi timpul de dezbrăcare – îmbrăcare.
  - Durata masajului de relaxare este de 30 de minute.
  - Clienţii sunt obligaţi să respecte durata de timp aferenta biletului de intrare.
  - Intrarea în saună şi în bazinele alternative de la saună se va face, obligatoriu, doar după efectuarea unui duş. Duşul se va repeta înainte de fiecare procedură (intrare în bazine, saune, masaj).
  - Purtarea, în incinta saunei, a costumului de baie/a slipului, după caz, este obligatorie.
  - Este obligatorie folosirea prosopului şi a papucilor de baie. Este interzisă folosirea papucilor de baie pe gradenele din interiorul saunelor. Prosopul va fi întrebuinţat, obligatoriu, pentru aşezarea pe gradenele din cele două saune.
  - Este interzisă folosirea prosoapelor pentru ştergerea încălţămintei sau în scopuri care ar putea duce la deteriorarea sau infectarea acestora.
  - Prosoapele vor fi folosite doar pe pielea curată, după efectuarea duşului.
  - Persoanele cu părul lung, vor purta părul strâns legat, sau casca.
  - Accesul în saună al persoanelor care prezintă leziuni ale pielii, plăgi deschise, dermatite, dermatoze, este interzis, cu excepţia situaţiilor în care aceste persoane prezintă adeverinţa de la medicul specialist, din care rezultă că afecţiunea nu este transmisibila.
  - Este recomandat persoanelor care doresc să frecventeze sauna, să efectueze un control medical de specialitate, care să ateste că nu exista interdicţii în acest sens.
  - Nu se recomanda utilizarea saunei în următoarele situaţii: în caz de traumatisme recente, afecţiuni dermatologice, probleme cardiace sau cardiovasculare, afecţiuni neurologice sau boli genitale, graviditate, afecţiuni circulatorii, boli inflamatorii acute interne - în mod special ficatul şi rinichii - infecţii generale febrile, virale sau bacteriene, hipertiroidism, tumori sau boli venoase cronice.
  - Se recomanda că şedinţele de sauna să fie de 5 până la 15 minute, în funcţie de organismul fiecărei persoane, şi să fie efectuate în reprize.
  - Este interzis săritul în bazinele cu apa caldă şi apa rece.
  - Nu este permis accesul la saună, a persoanelor cu igiena precară.
  - Este interzisă stropirea cu apă sau cu alte substanţe, a pietrelor de pe soba – PERICOL DE ELECTROCUTARE
  - Este interzisă introducerea şi folosirea de către clienţi, a substanţelor şi uleiurilor aromatice, în incinta saunelor.
  - Nu este permisă indroducerea, în bazine, de spumanţi, săruri, uleiuri parfumate sau alte substanţe.
  - Este obligatorie efectuarea unui duş cu săpun, înaintea şedinţei de masaj. Persoanele care refuza să facă duş înainte de masaj, nu vor beneficia de acest serviciu, iar contravaloarea biletului nu le va fi restituita.
  - Accesul clentilor la saună, se poate face cel mai târziu până la ora 1800.
  - Nu este permis accesul persoanelor cu igiena precară, la saună Complexului Baia Populară.

  Reguli specifice pentru cazi/duşuri:

  - Durata aferenta unui bilet la cadă, este de 30 de minute, durata care cuprinde şi timpul de dezbrăcare – îmbrăcare. Clienţii sunt obligaţi să respecte aceasta durată.
  - Este interzisă folosirea prosoapelor pentru ştergerea încălţămintei sau în scopuri, care ar putea duce la deteriorarea sau infectarea acestora.
  - Prosoapele vor fi folosite doar pe pielea curată, după îmbaiere.

  Reguli generale, obligatorii pentru toate compartimentele complexului :

  - Clienţii sunt responsabili pentru starea lor de sănătate şi a copiilor lor (care îi însoţesc), astfel încât, în cazul apariţiei unor situaţii determinate de efectuarea unei proceduri contraindicate în afecţiuni de care aceştia suferă, administratorul este exonerat de orice responsabilitate.
  - În incinta complexului, este obligatorie păstrarea curăţeniei şi respectarea normelor igienico-sanitare.
  - Nu este permis accesul persoanelor cu igiena precară în incinta complexului, cu excepţia clienţilor de la compartimentul cazi. Persoanele care nu respecta această regulă, nu vor beneficia de serviciile solicitate şi vor fi invitate să părăsească incinta complexului.
  - Nu este permis accesul cu animale de companie în complex.
  - Beneficiarii au obligaţia să folosească în mod civilizat bunurile din incinta complexului.
  -Este interzis accesul în complex, a persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.
  - Consumul/distribuirea băuturilor alcoolice, a narcoticelor, precum şi fumatul în incinta complexului sunt strict interzise.
  - Se interzice aruncarea gumei de mestecat în apă sau în incinta complexului (excepţie făcând coşurile de gunoi), precum şi consumul de alimente în incinta complexului.
  - Este interzisă folosirea unui limbaj obscen, necuviincios, gesturi indecente, violente, cât şi un comportament care să afecteze confortul şi integritatea fizică a clienţilor şi a personalului complexului;
  - Este interzis accesul, în incinta complexului, cu arme de orice fel sau obiecte considerate periculoase.
  - Administratorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru pierderea sau dispariţia lucrurilor personale lăsate sau uitate în vestiare de către clienţi.
  - Clienţii au obligaţia să respecte personalul şi să nu deterioreze bunurile complexului (mobilier, aparatura, instalaţii igienico-sanitare, prosoape s.a.).
  - În cazul producerii de pagube sau de exploatare defectuoasă a bunurilor din dotare, persoanele vinovate vor suporta integral paguba produsă.
  - Refuzul de a suporta pagubele produse prin utilizarea defectuoasă, producerea de distrugeri a dotărilor, echipamentelor, spaţiilor sau oricăror altor bunuri puse la dispoziţie, atrage după sine consecinţele prevăzute de reglementările şi legislaţia în vigoare.
  - Nerespectarea oricăror alte reglementări, norme şi prevederi legale în vigoare, atrage după sine suportarea consecinţelor de către făptuitori.
  - Persoanele care încalcă prezentul regulament, vor fi obligate să părăsească complexul, fără a li se restitui contravaloarea biletului, iar în cazul în care acestea vor încălca în mod repetat prevederile prezentului regulament, nu vor mai avea acces în incinta Complexului Baia Populară.

CODUL ETIC AL PERSONALULUI CONTRACTUAL

© 2014 Baia Populară Sibiu. Produced by MB Solutions SRL, All rights reserved | Foto: Paul Albu