AQUA FITNESS

Oana Rogojanu

AQUA FITNESS
Aerobicul clasic se axează pe acţiuni repetitive specifice, care nu mobilizează întregul organism, aşa cum fac exerciţiile realizate în apă. De aceea aquagym rivalizează prin rezultate cu multe alte forme de exerciţiu, fiind sportul cu cel mai bun raport între efortul depus şi caloriile arse. În plus, apa face din acest efort solicitant o experienţă plăcută, confortabilă şi revigorantă.

Gimnastica în apă – aquagym – este chiar mai eficientă decât înotul de întreţinere care este un sport plăcut, dar nu atât de eficient pentru consum energetic şi îmbunătăţirea condiţiei fizice. Prin aquagym oricine poate să-şi mărească într-un mod eficient capacitatea cardiacă şi să profite de multiplele beneficii ale sportului în apă, putându-se ajunge chiar la ritmuri şi rezultate comparabile cu ale înotătorilor de performanţă.

Gimnastica în apă este un mijloc excelent de a obţine rezultate fără accidentări, indiferent de vârstă sau condiţia fizică individuală. Oricare ar fi obiectivele de fitness pe care vi le propuneţi, apa vă poate spori succesul. Tehnicile de antrenament în apă se folosesc în mod creativ de proprietăţile fizice de bază ale apei: greutate specifică, flotabilitate, presiune hidrostatică (păstrează presiunea egală în jurul articulaţiilor), vâscozitate (rezistenţă). Antrenamentele în apă aplică aceste tehnici pentru a creşte puterea şi flexibilitatea, pentru a îmbunătăţi rezistenţa aerobică, compoziţia organismului, tonusul muscular şi pentru îmbunătăţirea coordonării, posturii, abilităţilor de mişcare.

OANA ROGOJANU
Absolventă a Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, promoţia 1996 şi doctor în fizică din 2002 la Rijksuniversiteit Groningen - Olanda, Oana a practicat înotul de performanţă timp de 8 ani în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara.

Ea este acreditată de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului ca instructor de AEROBIC – FITNESS, specializarea AQUA FITNESS.Pentru cursurile de aquagym de la Baia Neptun nu este necesar să ştiţi să înotaţi, acestea desfăşurându-se în apa de adâncime medie.Mai multe detalii AICI.
Vă aşteptăm să aveţi grijă alături de noi de sănătatea dumneavoastră!

ÎNAPOI LA CURSURI